Geleceği Üretmek

    Geleceği Üretmek

    Yapay zeka, endüstriyel ekipman şirketleri için bir sonraki büyüme dalgasını körükleyecek. Hızlı hareket etmeyenler ise geriye düşme riskini göze alacak. Yazıyı okumaya devam et!

    Yenilik Zorunluluğu ve Zekanın Gücü

    Küresel endüstriyel ekipman (Industrial Equipment) sektörü, bir dizi yıkıcı güç tarafından bombalanmaya devam ederken, üreticiler yeni büyüme kaynakları bulmak için her zamankinden daha büyük baskı altındalar. Yapay zeka teknolojileri olgunlaştıkça, belirgin bir verimlilik artışı sağlamanın yanı sıra işletme maliyetlerini azaltmaya ve müşteri deneyimlerini dönüştürmeye de yardımcı oluyor.


    Önümüzdeki Yıkım

    Endüstriyel ekipman üreticileri için hayat hiç bu kadar zorlayıcı olmamıştı. Küresel olarak, sektör birçok güç ve trendden etkileniyor. Makro ekonomik ve politik dalgalanmalarla uğraşmak zorunda olmalarının yanı sıra sürekli değişen dijital teknolojilere, öngörü analitiği, katmanlı imalat ve "Endüstriyel Nesnelerin İnterneti"ne de uyum sağlamalılar. Dahası bağlı bir iç gücü oluşturmada önleyici bakım modellerine, dijital çağda ayakta kalabilmek için her şeyi tekrar tekrar tasarlamak bir zorunluluk haline geliyor. Ve tüm bunları yükselen bir endüstriyel tüketimin ortasında yapmaları gerekiyor. Burada, tüketici tarzı beklentiler, değer zincirinin her bölümüne nüfuz ediyor.

    Bunların hepsi yenilikçilik için yoğun bir baskıya dönüşüyor. Accenture'ın son araştırmaları, etkinin ne kadar yaygın olduğunu gösteriyor. Endüstriyel ekipman yöneticilerinin dörtte üçünden fazlası endüstrinin en azından orta seviye bir yıkıma maruz kaldığını düşünüyor. Beşte birinden fazlası, yıkımın her şeyi kapsadığını söylüyor. Yaklaşık yüzde 85'i rekabet gücünü korumak için daha hızlı yenilik yapmaları gerektiğine katılıyor.

    Yapay Zeka: Büyümenin Yeni Yakıtı

    Yapay zekanın (Artificial Intelligence) hızlı gelişimi bu nedenle sektör için ideal bir zamanda geliyor. Yapay zeka, sektör oyuncularının daha önce görülmemiş bir hızda ve ölçekte çalışmasına yardımcı olma, aynı zamanda maliyetlerdeki düşüşü kolaylaştırma ve müşteri deneyimlerini daha iyi hale getirme potansiyeline sahip. 

    Teknoloji - gerçekte, makine öğrenmesi ve derin öğrenme, analitik, bilgisayarlı görme gibi birlikte çalışan ve gelişen tüm farklı teknolojilerden oluşan bir koleksiyon - makinelerin insan zekasını simüle etmesini sağlıyor. Onların etrafındaki dünyayı hissetmelerini, anlamalarını ve daha sonra buna göre hareket etmelerini sağlıyor ve tüm bunlar hiçbir insan müdahalesi olmadan gerçekleşiyor.

    Yapay zeka; iş gücü faaliyetlerini daha doğru ve hızlandırılmış akıllı otomasyon ile değiştirerek, yüksek değerli işler yapan işçilerin sayısını arttırarak ve sermaye stokunu daha üretken hale getirerek Endüstri'ye şüphesiz bir büyüme getirecek. Nitekim Accenture'ın araştırması, yapay zekanın 2035 yılına kadar imalat sektörüne yaklaşık 3.7 trilyon dolar ek kazanç getireceğini gösteriyor.

    Endüstriyel ekipman şirketleri, yapay zekanın büyük bir etkisi olacağını kabul ediyor. Accenture araştırması sektördeki çok sayıda kişinin yapay zekanın hem kuruluşlarına (yaklaşık %71) hem de sektöre önemli değişiklikler (yaklaşık %78) getireceğine inandığını gösteriyor. Dahası, bu kişilerin yaklaşık dörtte biri bu değişikliklerin sektörün nasıl işlediğine dair tam bir dönüşümü temsil edeceğine inanıyor.

    Endüstriyel ekipman şirketleri, önümüzdeki üç yıl içinde teknolojiye büyük yatırım yapmayı planladıklarını söyleseler de; şu ana kadar hep finansal hizmetler, perakende, medya ve sağlık gibi diğer sektörlerdeki şirketlerin gerisinde kaldılar. Diğer endüstrilerdeki başarılı yapay zeka girişimlerini gözlemleyerek, şimdi kendilerine yatırım yapmaya başlıyorlar. Bu, reaktif bir yaklaşım ve çok rekabetçi bir alanda yakalamaca oynamaları anlamına geliyor. Fakat bu önemli bir risk teşkil ediyor. Yapay zeka patentlerini, yapay zeka yetkinliklerini ve yapay zekâ start-up'larını yakalamak için yapılan küreseldeki sektörler arası yarış henüz başlangıç aşamasında. General Electric'in işletmelere ellerindeki veri depolarını kullanarak desen ve eğilimleri bulmalarına yardım eden makine öğrenme sağlayıcısı Wise.io'i satın almasından da bu görülebilir. Aynı zamanda bu Samsung'un yazılımcılara yapay zeka geliştirebilecekleri platform Viv'i almasından da görülüyor. Bunlar, yeniliği hızlandırmak için yapılan yarışın sadece iki örneği. Hızlı hareket etmeyenler ise geriye düşme riskini göze alıyor.

    Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.