Esnek Çalışma Deneyimleri: LinkedIn Tüketici Destek Uzmanı Irmak Gough ile Röportaj

    irmak-gough-cover-photo Linkedn-tüketici-destek-uzmani-irmak-gough-ile-roportaj

    Dublin'de görev yapan Irmak'a esnek çalışma deneyimlerini sorduk. İşini iyi yapan kişinin çalıştığı yerin çok da önemli olmadığını düşünen Irmak'ın cevapları yazıda!

    1. Kısaca kendinizi tanıtır mısınız? (Firma, pozisyon, eğitim geçmişi)

    Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümüne YÖK bursu ile girdim. Oradan mezun olduktan sonra Bilgi Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Edebiyat bölümü yüksek lisans programına burslu olarak kabul edildim. Oradaki eğitimim süresince çeşitli kurumlarda İngilizce öğretmenliği yaparak geçimimi sağladım. Mezun olduktan sonra Dublin'e taşındım. 1 sene Google AdWords destek ekibinde çalıştım, ardından LinkedIn'e girdim. Tam 4 senedir LinkedIn'de Tüketici Destek Uzmanı olarak çalışıyorum.

    2. Firmanızda uygulanan esnek çalışma ya da uzaktan çalışma sisteminden kısaca bahsedebilir misiniz?

    Takvimimde toplantı olmadığı sürece her gün sabah 7 ile 10 arasında istediğim herhangi bir zamanda çalışmaya başlayabiliyorum. Öğle yemeği ve diğer molalar dahil 8,5 saati tamamladıktan sonra çıkıyorum. Hiç işe geç kalma derdim olmuyor.
    Uzaktan çalışma sistemimiz ise şu şekilde işliyor; yöneticimize bir önceki gün haber verdiğimiz sürece evden çalışmamızda hiçbir sakınca olmuyor. Uzaktan toplantılara da katılabiliyoruz. Eğer istersek yılda 1 ay kendi ülkemizden de çalışabiliyoruz. Ya da LinkedIn'in dünyadaki herhangi bir ofisine giderek oradan da çalışabiliyoruz. Mesela ben geçen sene bir haftalığına Amsterdam ofisinden çalışmıştım.
    3. Esnek / uzaktan çalıştığınız günlerde nerede, nasıl çalışıyorsunuz?
    Genellikle evden çalışıyorum. Aynı ofiste olduğu gibi bütün günüm bilgisayar başında ve yoğun geçiyor. Bunun yanı sıra yılda en az 2-3 hafta Türkiye'de ailemin yanından çalışıyorum. Ardından birkaç hafta da yıllık izin kullanıyorum.
    4. Esnek / uzaktan çalıştığınız günlerde iş saatlerinizi nasıl yönetiyorsunuz?
    Sabah erken kalkıp 7'de işe başlamayı tercih ediyorum genelde. Böylece 15:30'da işten çıkabiliyorum ve gün bana kalıyor. İşimi yaparken saatlik e-posta gönderme hedeflerim oluyor. Toplantı, eğitim, proje, vs ayrılan zamanlar dışında e-posta hedeflerimi gerçekleştiriyorum. Evde daha iyi konsantre olduğum için daha üretken bir şekilde çalışabiliyorum.
    5. İş – ev ve sosyal yaşam dengenizi nasıl kuruyorsunuz?
    Sosyal yaşamımın çoğunluğunu LinkedIn'in düzenlediği partiler ve takım etkinlikleri oluşturuyor diyebilirim. Ayrıca şirkette yemeğe arkadaşlarımızı ve ailemizi davet edebiliyoruz. Arada dışarıdan arkadaşlarımla yemek yiyip sohbet ediyorum. Kızım doğduğundan beri de sosyal yaşamım değişti tabi. Emzirdiğim için geceleri bana ihtiyaç duyuyor, o yüzden henüz bırakıp gidemiyorum. Haziran'a kadar Cuma günlerim boş olacak. 3 günlük hafta sonlarımı çoğunlukla kızımla oyun oynayarak geçiriyorum.
     

    "Değişimi gerçekleştirdiklerinde çalışanlarının ne kadar mutlu ve üretken olduklarını görecekler. Umarım yakın zamanda çok daha fazla şirket bu sistemi uygulamaya başlar."

    6. Esnek / uzaktan çalıştığınız günlerde yanınızda bulundurduğunuz olmazsa olmazlarınız nelerdir?

    Bilgisayarım, büyük ekranım, Türkçe klavyem, farem ve telefonum. Hızlı çalışabilmem çok önemli ve bunların hepsi olmazsa olmaz. LinkedIn mobil uygulamamız ile ilgili soruları yanıtlarken telefonumun elimde olması şart. Ayrıca hızlı internet bağlantısı çok önemli. Türkiye'den çalıştığım zamanlarda maalesef internet bağlantısı bazen sorun oluşturabiliyor.

    7. Sizce esnek / uzaktan çalışacak personelin hangi becerilere sahip olması gerekir?

    İşini iyi yapan kişinin nereden çalıştığı hiç fark etmez bence. Evden de aynı, hatta daha iyi sonuçları alacaktır. Bence farklı bir beceri gerektirmiyor.

    8. Esnek çalışma gününden sonra işe tekrar adaptasyonu nasıl sağlıyorsunuz?

    Evdeki günün ardından iş yerindeki sosyal ortamımı özlemiş oluyorum. İş arkadaşlarımı görmek, onlarla muhabbet etmek, şakalaşmak keyifli oluyor. Ayrıca evden çalışabilmenin verdiği rahatlığı takdir edip mutlu oluyorum. Ertesi gün iş yerine gitmek hiç zor gelmiyor.

    9. Uzaktan çalıştığınız günleri, ofiste çalıştığınız iş günlerinden farklı yapan şey / şeyler nedir? Bu sistemi faydalı buluyor musunuz?

    Evden çalışmanın en güzel yanı yolda vakit kaybetmemek sanırım. Ayrıca molalarımda ve işi bitirir bitirmez ailemin yanında olabilmek muhteşem. Türkiye'den çalıştığımda ise işimi bitirir bitirmez denize gidebilme, arkadaşlarımla buluşabilme, yine ailemle vakit geçirebilme şansım oluyor. 

    LinkedIn, özellikle de benim çalıştığım bölüm, esnek ve uzaktan çalışma konularında gerçekten harika. Bu konuda gerçekten kendimi şanslı hissediyorum. Bu şekilde çalışmanın rahatlığına da o kadar alıştım ki, ileride kariyer değişikliği düşünürsem bu ya da benzeri esnek çalışma koşulları sağlanması benim için olmazsa olmazlardan olacak.
    10. Sizce Türkiye esnek çalışmaya ya da göçebe çalışma sistemine hazır mı?
    Neden olmasın? Bu sadece firmaların ve yöneticilerin işleyiş sistemlerini gözden geçirip değişikliğe açık olmalarına kalmış. Değişimi gerçekleştirdiklerinde çalışanlarının ne kadar mutlu ve üretken olduklarını görecekler. Umarım yakın zamanda çok daha fazla şirket bu sistemi uygulamaya başlar.
     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    Duygu Çelebi Kaya, 1988'de Kdz. Ereğli'de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi farklı şehirlerde okudu. Lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı ve Halkla İlişkiler ve Tanıtım (çift anadal) bölümlerinde tamamladı. Ardından yine Yeditepe Üniversitesi'nde Pazarlama İletişimi yüksek lisansı yaptı. Çalışma hayatına İstanbul Kalkınma Ajansı'nda Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak başlayan Duygu, Hollanda merkezli bir dijital pazarlama ajansında ve sonra da BinYaprak'ta çalıştı. İstanbul'da başladığı BinYaprak macerasına bir süre sonra dijital göçebe olarak devam etti. Şu anda BinYaprak'ta geleceğin trendlerinden "esnek çalışma işgücü" yolculuğunun yönderi olan Duygu, Balıkesir'de aile şirketi için çalışmakta ve 2-5 yaş arası öğrencilere Yaratıcı Düşünce dersleri vermektedir.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.