Devrim: Yapay Zeka

    Devrim: Yapay Zeka

    Yapay zeka hayatımızın her alanını etkileyen büyük bir devrim. Yapay zekayı doğru kullanabilmek kuşkusuz iş hayatındaki verimi ciddi anlamda yükseltecek. Yazının devamını okumak için tıkla.

    Fakat daha yüksek bir büyüme yakalayabilmek ve yeni bir istihdam yapısı yaratabilmek için yapay zekayı yenilikçi bir şekilde nasıl kullanabileceğimizi öğrenmemiz gerekiyor. 

    Yapay zekanın bize sağladığı faydalardan biri, insanlarla beraber çalışarak farklılaştırılmış bir müşteri deneyimi ve genel iş yapısı sağlayabilecek olması. Accenture, yapay zeka sayesinde çalışanların gelirlerinin önümüzdeki yıllarda %38 artacağını öngörüyor. Buna ek olarak verim ve istihdam oranı da artacak. Böyle bir gelecek için, şimdiden işverenler çalışanlarının görevlerini yeniden tanımlamalı ve onlar için yeni iş modelleri geliştirmeliler.

    Temel Bulgular

    Şirketler yapay zekayı başarılı bir şekilde iş yaşamındaki verimi arttırmak için kullanıyorsa da, çoğunluk büyümeyi artırma amaçlı kullanımda zorluk çekiyor. Yeni müşteri deneyimi yaratma yeteneği, yapay zeka ve insanların kesişiminde yatıyor. Accenture'ın; 1200'den fazla iş lideri, 14.000'den fazla çalışanla yaptığı kapsamlı araştırmalar ve ekonomik modellemeler bize yapay zeka konusunda harekete geçmenin aciliyetini gösteriyor.

    Yapay zeka yatırımı gelir, verim ve istihdamda artış sağlayacak

    Eğer iş dünyası yapay zeka ve insan-robot işbirliğine, en iyi 5 şirket kadar yatırım yaparsa 2018-2022 yılları içinde gelirlerini %38, istihdamlarını ise %10 arttırabilirler. Bu da bir S&P500 şirketi için 7.5 milyar dolar ve 5000 ek çalışan anlamına gelmekte.

    Sonraki Adımlar

    İş dünyası liderleri, insan ve akıllı makinelerin verim, üretim ve istihdamı arttırmak için birlikte çalışacağı, geleceğin yeni iş gücünü oluşturmak için aşağıdaki adımları atmalılar:

    İşi yeniden inşa edin

    • İşlerin değil görevlerin değerlendirmesini yapın. Görevleri insanlara ve makinalara, otomasyon ve ogmentasyon ihtiyacını dengeli karşılayacak şekilde tahsis edin. 
    • Yeni rol tanımları oluşturun. İnsanları fonksiyonel görevlerden alın ve yeniliklere karşı açık, esnek ve proje bazlı gruplar oluşturun.
    • Oluşturulan yeni roller için gerekli olan yetenekleri belirleyin. Bu yeteneklere sahip olan şirket içi yetenekleri değerlendirin. Ardından açıkta kalan roller için dışarıdan yeni yeteneklere ulaşın.

    İş gücünü yeni iş modellerine dönüştürün

    • İş gücünü yeni iş modellerine dönüştürdükten sonra çalışma takımlarını yeni müşteri deneyimleri sağlamaları için yönlendirin.
    • Yaptığınız işi yeniden tanımlayın, anlamaya çalışın. Otomasyonu, kazanımları tekrar geleceğin iş gücüne yatırım yaparak büyümeyi arttırmak için kullanın.
    • Çalışanların yeniliklere karşı atik ve esnek olmalarını sağlayın. Esnek süreçler yaratın, iş gücünü hem mevcut görevleri hem de yeni işler yapmaları için yönlendirin.
    • Yeni bir liderlik DNA'sını destekleyin. Tüm pozisyonlardaki liderleri, sana iş gücünün dönüşümünde yardımcı olmaları için eğitin.

    Yeni beceriler geliştirin

    • Gelişim için yetenekleri önceliklendirin. Teknik yetenekler, karar verme yeteneği ve sosyal beceriler arasındaki dengeyi oluşturun.
    • Yeni yetenekleri hedefleyin. Farklı beceri seviyelerini ve öğrenme isteğini karşılayın.
    • Dijital çalışın. VR, AR ve AI'ı, verdiğiniz eğitimin hızını ve etkisini arttırmak için kullanın.

    Accenture'ın web sitesinden araştırmanın tamamına ulaşabilirsiniz.

    Kaynak: https://www.accenture.com/us-en/company-reworking-the-revolution-future-workforce
     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.