2020’de Meditasyona Başlamak için 10 Harika Neden!

    meditation2

    Evet 2019, hepimiz için çok çalışarak, çabalayarak ve yorularak geçti. Bu yılın tüm koşuşturması içinde meditasyona hala başlamadıysanız ya da ara vermişseniz çok da gecikmiş sayılmazsınız. Umarım bu yazı ile yolunuzu meditasyonla kesiştirebiliriz. Zira iş dünyası stres öcüleriyle dolu!

    1- Depresyon-savar.

    Araştırmalar, 30 dakikalık meditasyonun depresyon semptomlarını (anksiyete ve ağrıları) azalttığını göstermektedir. Aslında, meditasyon ve benzeri uygulamalar muhtemelen depresyon ve ağrıyı tamamen önleyebilir—bilim adamları meditasyon yapan kişilerin beyinlerinin nasıl işlediği ve olumsuz duyumlara ve olumsuz düşüncelere (depresyon tetikleyicileri gibi) dikkat etmeleri konusunda daha fazla kontrole sahip olabileceğini keşfettiler.

    2-Stres-kovar.

    Şu tırnak yeme, diz titretme ve kendini kasma anlarını meditasyon ile dengeleyebilirsiniz. Çünkü meditasyon yaptığınızda, korku mekanizmasından sorumlu olan beyin bölümü devredışı kalır. Vücut stres anında sağlık sorunlarından sorumlu olan kortizolü (stres hormonunu) salgılar. Yapılan araştırmalar meditasyonun kaygıyı neredeyse %40 oranında azaltabileceğini gösterir. Sadece 25 dakikalık meditasyon (haftada üç kez) sizi daha az stresli hissettirebilir.

    3-Baş ağrılarınızı kışkışlamak için.

    Meditasyon, bu korkunç baş ağrılarına karşı mükemmel bir savunma hattı olabilir. O an içinde tam olarak ağrıyı dindirmese bile düzenli meditasyon ile hayatın yaşattığı baş ağrılarının sayısı azalacaktır.

    4-'Nezaketle haklamak' yetkinliği sağlar.

    Meditasyon insanları nezaketle fethetmenize yardımcı olabilir. Çünkü yapılan çalışmalarda meditasyonun empatiyi, gülebilmeyi ve daha takım odaklı düşünebilmeyi arttırdığı gözlemlenmiştir. 'Ben' yerine daha fazla 'biz' dedirtir meditasyon!

    5-Daha iyi ilişkiler kurmaya yardımcı olur.

    Meditasyon sağlıklı ilişkiler sürdürmek için yardımcı olur. Sadece ilişkilere daha fazla mevcut olmanıza izin vermez, aynı zamanda sakin bir zihin ve beden ile zor durumlara nasıl yaklaşmanız konusunda yardımcı olur. Hatta, bir ilişki sorunu ile uğraşırken büyük patlamalardan kaçınmanıza yardımcı olabilir. Bir çalışmada, meditasyon yapan ve ortaklarıyla sorun çözmeye çalışan insanlar, konuya daha az düşmanlık ve daha güven odaklı bir çerçeve ile yaklaşmışlardır.

    6-Kalbinizi korumak için.

    Kalp sağlığını korumak için oldukça etkili (ve tamamen beklenmedik) bir yol… Evet, meditasyondan bahsediyoruz! Meditasyon kalp krizi ve inme riskini de azaltır.

    7-9'dan 5'e pozitiflik!

    İşte karşınızda şirkette de meditasyon yapmak için bir neden: iş yerinizdeki performansınız, meditasyonla geliştirilebilir. Meditasyon yapan çoklu görev ofis çalışanları, üzerinde çalıştıkları görevlerin yanı sıra duygusal durumlarını ve farkındalıklarını da geliştirirler.

    8-Genç kalmak için!

    Gençlik Çeşmesi kalorisiz kurabiyeler kadar gerçektir (üzgün yüzlü emojiyi buraya yerleştirin), ancak meditasyon aslında sizin daha çok gençleşmenize yardımcı olabilir. Meditasyon yapan orta yaşlı katılımcılar, yapmayanlardan daha genç biyolojik yaşlara sahipti. Ayrıca, başka bir çalışma, meditasyonun yaşa bağlı beyin bozulmasını azaltabileceğini göstermektedir.

    9-Tükenmişliği kovmak için.

    Haftada 40+ saat eziyet gibi geçtiğinden, tükenmiş gibi hissetmek olasıdır. Meditasyona zaman ayırmak 

    zihninizi susturmayı ve işle ilgili tükenme duygusunun azalmasını sağlar.

    10-Kötü beslenme alışkanlıklarını azaltır.

    Düzensiz yemek oldukça korkutucu ve zararlı bir şeydir. Ama meditasyon ile doğru beslenme alışkanlığı yoluna girmek için biraz umut var. Araştırmalar meditasyonun tıkınırcasına yeme ve duygusal açlığı kesmek konusunda yardımcı olabileceğini düşündürtmektedir. Bu harika bir haber olsa da, uygun ve etkili bir tedavi seyri için bir doktora danışmak şarttır.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.