2016 Hayatıma Şans Getirdi; TurkishWIN&BinYaprak

    2016-Hayatima-Sans-Getirdi-TurkishWINBinYaprak-cover

    Evet evet tam anlamıyla en iyi anlatan başlık bu. 2016 nasıl geçti, hayatımda neler değişti diye düşünürken bütün oklar TurkishWIN & BinYaprak ailesini gösteriyor. Hani Şer'den hayır aramak meselesi vardır. Tam anlamıyla bu.

    Eğitimci olan babam her zaman bir kadının ayaklarının üzerinde durmasına, eğitimine, erkeğin eline bakmamasına destek verip bunun üzerine düşerken ve bana bunu sık sık öğütleyen biriyken özellikle de böyle bir topluluğun içerisinde olmamı desteklemesi beni en mutlu eden şey, gururlandığım nokta oldu. Başvurular, mülakatlar, aşamalar, heyecanlar, sonuçlar, oryantasyon ve sonrasında diğer projeler… Kapımı açtı, araladı. Ama sadece kariyer olarak değil. En mutsuz olduğum anda pat diye girdi hayatıma. Neleri yanlış yapıyorum diye dertlenirken girdi. O yüzden şansıyla geldi bana. CampusWIN 100'ü aşkın birbirimizden farklı ancak hayat dolu kız kardeşler kazandırdı. Bunu her yerde her zaman söylüyorum. Akıllara kazımak için değil, laf olsun diye hiç değil. Değerli hissettiriyor insanı. Değer yaratan manevi duygular ve her an yanı başınızda olmaları sizi güçlü hissettiriyor. Hani kadının mı kadını desteklemesi yoksa erkeğin mi kadını desteklemesi başarıyı getirir sorusunu hep duyarım, sorarım. Bence kadının kadını desteklemesi en güçlüsü. Daha iyi anlıyorum. Aranızdaki bağı kimse çözemiyor. Görünmeyen ama hissettiren bağ. İlk yazımı yine "Dev Kadro Devasa Oryantasyon" başlığıyla TurkishWIN & BinYaprak ailesine ilk atıldığım zamanlarda yazmıştım. Şimdi ise biraz yolu yarılamış biri olarak yazıyorum. Değişen ne var? Hala aynı mı hissediyorum? Diye kendime sorduğumda değişenin çok şey olduğunu, aynı heyecanları aslında içerisinde olduğum her an yaşadığımı farkediyorum. Bazen yoğun, bazen sınavlara denk gelen etkinliklerini her ne kadar kaçırsamda ne kadar içimin cız ettiğini biliyorum. Bence her zaman sizi yenileyen bir ortam. Eksikliklerinizi ve yeteneklerinizi yaptığınız çalışmalarda görebileceğiniz bir yer. Hayal yuvası diyorum ben. Birbirinden farklı hayallerin aynı çatı içerisinde bulunduğu yer. O yüzden yeri farklı, herkesin göz bebeği. Ve benim şansım.

    Mutlu yıllar güzel aile. 2016 güzeldi. 2017 de öyle olacak, 2018 de.. Çünkü umut etmeyi bilmeliyiz, bilmek zorundayız. En iyisi şükretmeye devam :)


    Bu yazı Bin Yaprak misafir yazarlarından Büşra Tonyalı tarafından yazılmıştır.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.