Eczanelerdeki Kimya Kokusunun Peşinde Bir Kariyer - BinYaprak İş Arama Çemberleri (İrem Yenice)

    BinYaprak İş Arama Kız Kardeşlik Çemberlerinde Kız kardeşliğin Gücü!
    Binyaprak İş arama Çemberleri'nin beşinci etkinliğinde Matrix Talent Yönetici Ortağı ve İlk Yaprağımız sevgili Yaprak Metin'in moderatörlüğünde, GENSENTA Teknik Operasyonlar Fabrika Direktörü İrem Yenice ile Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde başlayan kariyer hikayesi ve ilaç endüstrisinde iş imkanları üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

    İrem Yenice, Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden lisans ve doktora derecesine sahiptir. 1999-2007 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak akademik çalışmalarda bulunmuştur. 2007 - 2019 yılları arasında sırasıyla Sanovel ve Aven İlaç'ta Araştırma-Geliştirme (Ar-Ge) ve Biyoteknoloji fonksiyonlarında liderlik rollerini üstlenmiştir. Arven İlaç'ta Biyoteknoloji ve Ar-Ge Dirketörlüğü görevinden sonra 20 yıllık ilaç deneyimini Fabrika Direktörlüğü misyonu ile Mustafa Nevzat İlaca* taşımıştır. Mayıs 2019'dan bu yana Amgen Türkiye ve Gensenta Yönetim Kurulu üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
    *Mustafa Nevzat İlaç, 2020 itibari ile yenilenen kimliği Gensenta İlaç olarak 850 kişilik uzman kadrosuyla Türkiye'nin öncü mamul ve ilaç hammaddesi üreticilerindendir.

    Yaprak Metin, İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü'ne başladığı yıl eş zamanlı olarak mainframe sistemlerde programcı olarak çalıştı. Nokia'da Analist Programcı ve Project Manager olarak çalışmaya devam etti. Ankara Üniversitesi'nde İşletme okudu. AC Danışmanlık'ta IT Danışmanı olarak çalıştı. Loginit'e Satış ve Pazarlama Müdürü olarak katıldı, Loginit Genel Müdürü olarak devam etti. Spengler Fox'da IT'den Sorumlu Senior Danışman olarak çalıştı. Yaprak, özellikle IT ve Telco alanlarında profesyonel olarak hizmet verdi ve HR yönetimi, Executive Search ve Organizasyonel Gelişim ve Kariyer Yönetimi konularında uzmanlaştı. MATRIX International Consultancy'de Ortak olarak farklı uluslararası firmalarda Yetenek Yönetimi, Reorganizasyon ve Executive Search konularında aktif olarak çalışmaktadır. 

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.