Yönetim Danışmanından Öneriler! / İlaçta Kariyer - Cihangir Koşu

    Yönetim Danışmanı Cihangir Koşu ile kendi #kariyer planlamasıyla ilgili güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Dileriz bu video #sektör arayışında size yardımcı olur. #ilaçtakariyer

    Cihangir Koşu Kimdir?
    Cihangir Koşu 25 yıl boyunca çoğunlukla ilaç sektöründe yöneticilik yapmış, strateji ve ilham veren liderlik konularında uzman bir yönetim danışmanıdır. Ayrıca Türkiye'de Genel Müdürlük yaptığı dönemde, Türk tekstil ve moda sektörünün önde gelen oyuncularından olan Koton firmasında Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.
    Cihangir Koşu kariyerine önce Eczacıbaşı, daha sonra da Glaxo firmalarında Ürün yöneticisi olarak başlamıştır. Daha sonra beş yıl süreyle Glaxo ve Glaxo Wellcome firmalarının Pazarlama Departmanını yönetmiştir. 1997 yılında Abbott firmasında Satış ve Pazarlama Direktörlüğüne atanmış iki yıl sonra da Abbott'un ABD, IL deki merkez ofisinde Ticari Direktörlük pozisyonuna getirilmiştir. Bu uluslararası görevi takiben sırasıyla Abbott Endonezya, Güney Kore ve Türkiye'de Genel Müdürlük, takiben Güney Asya'da Bölge Direktörlüğü ve Asya Pasifik, Afrika, Orta Avrupa ve daha sonra da Kuzey Avrupa'dan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Cihangir Koşu bu görevler süresince sırasıyla İstanbul, Şikago, Cakarta, Seul, Singapur ve Paris'te yaşamış, 50 'den fazla ülkeyi kapsayan son derece farklı kültürlerin var olduğu geniş bir coğrafyada liderlik etme şansı bulmuştur.

    Cihangir Koşu 2012 yılında Türkiye'ye dönerek, Yönetim Danışmanlığı yapmaya başlamıştır. Önde gelen amacı İlham veren ve stratejik yönetimi bilen liderlerin yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bu amaçla danışmanlık görevinin yanı sıra Acıbadem ve Koç Üniversitelerinde Liderlik ve Strateji dersleri vermiştir. Bugüne kadar Türkiye ve Avrupa'dan 40'ın üzerinde yöneticiye profesyonel olarak mentörlük ( co-piloting) etmiş, vizyon ve strateji oluşturma proseslerinde ve uygulamalarında danışmanlık yapmış, marka takımı yaratma proseslerine destek olmuş, yeni yönetici programlarında eğitmenlik yapmış, değişim yönetimi süreçlerini yönetmiştir. Cihangir Koşu, mentörlük, strateji ve liderlik uygulamalarında, caz, güzel sanatlar ve felsefeden beslenen özgün ve pratik metodlar kullanmakta ve bu yaklaşımıyla katılımcılara yeni perspektifler kazandırmayı hedeflemektedir. Cihangir Kosu , Eczacılık ve Uluslarası yöneticilik eğitimi almıştır. Aktif olarak rüzgar sörfü ve yelkencilikle uğraşan Cihangir Koşu'nun 'Yönetim Kurulundan Sörf Tahtasına' isimli bir otobiyografik deneme kitabı bulunmaktadır. 

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.