İlaç Sektöründe Gelişim Göstermek / İlaçta Kariyer - Elif Çelik

    Three Stratejik Yönetim ve Liderlik Danışmanlığı Kurucusu & CEO'su Elif Çelik ile kendi #kariyer planlamasıyla ilgili güzel bir sohbet gerçekleştirdik. Dileriz bu video #sektör arayışında size yardımcı olur. Elif Çelik, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Elif Çelik, 1993 yılında Eczacıbaşı Topluluğu bünyesine katılmış ve çoğu yabancı ortaklıklar olmak üzere farklı Sağlık Grubu şirketlerinde (Eczacıbaşı-Zentiva, Eczacıbaşı-Baxter-Eczacıbaşı-Baxalta), 13 yılı Genel Müdürlük ve Sağlık Grubu Başkanlığı rollerinde görev yapmıştır.

    Eczacıbaşı Topluluğu'nu, Sağlık/İlaç alanındaki pek çok uluslararası platformda temsil eden ve birçok stratejik işbirliğine adım atmasını sağlayan Çelik, ulusal düzeyde de TÜSİAD (Sağlık Grubu Üyesi), İEİS (İlaç Endüstrisi İşverenler Sendikası (YK Üyesi), DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu / Türk-Hindistan İş Konseyi Başkanı) gibi STK'larda aktif görev almış, Topluluğun pek çok şirketinde uzun yıllar Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmüştür.

    Forbes tarafından her yıl küresel olarak yayınlanan ''40 Women to Watch over 40'' 2017 listesine Entegre Sağlık Modeli konusundaki çalışmalarıyla seçilen Çelik, Ekonomist dergisi tarafından her yıl yayınlanan ''Türkiye'deki En Güçlü 50 Kadın CEO'' listesinde de 2012-2018 yılları arasında düzenli olarak ilk 25 içinde yer almıştır.

    2018 yılı sonunda 25 yılı aşkın süreyle bünyesinde yer aldığı Eczacıbaşı Topluluğu'ndan ayrılan Elif Çelik, Liderlik birikimini daha geniş bir platforma yansıtmak amacıyla ThreeD Stratejik Yönetim ve Liderlik Danışmanlığı'nı kurmuştur. Kendisi aynı zamanda Kurtsan Holding, Kurtsan İlaç, Kurtsan Medikal ve Otacı Bitkisel Ürünler şirketlerinin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği, İzmir Biyotip ve Genom Merkezi Danışma Kurulu Üyeliği ve İstanbul Modern Sanat Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerini de yürütmektedir. Elif Çelik 2020 yılında sağlık sektörüne özel bir misyonla yola çıkan THINKHEALTH Platformu'nun da kurucu ortağıdır.

    Kadınların iş yaşamında ve stratejik karar mekanizmalarında etkin rol almalarına yönelik girişimleriyle öne çıkan Çelik, geleceğin donanımlı ve güvenli liderlerini geliştirmenin de gönüllü bir savunucusudur. Çelik, bu iki hedefi odağına alan; YKKD (Yönetim Kurulunda Kadın Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi, KAGİDER (Girişimci Kadın Derneği), PWN (Professional Women's Network) ve YGA (Young Guru Academy) gibi sivil toplum kuruluşlarının da aktif üyesidir. 

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.