EBRD Covid-19 Kriz Müdahale Paketi: Ekonomik Kapsayıcılık Ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği

    "Mehmet Üvez ve Özen Tümer ile yaptığımız "EBRD Covid-19 Kriz Müdahale Paketi: Ekonomik Kapsayıcılık ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu #canlıyayın videolarımız yayında!

    Özen Tümer Kimdir?
    Özen Tümer EBRD'nin Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Program Koordinatörü'dür. Özel sektörden kamuya tüm taraflarla yakın işbirliği içerisinde çalışarak Banka yatırımlarının kapsayıcılık ilkesi çerçevesinde planlanması ve kapsayıcı politikalar geliştirilmesi yoluyla yatırımların kalkınma etkisinin arttırılması gibi konular dahil olmak üzere Banka'nın Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Stratejisi'nin Türkiye'de hayata geçirilmesine öncülük etmektedir. Geçmişte Dünya Bankası ve Birleşmiş Milletler çatısı altındaki farklı kuruluşlarda toplumsal cinsiyet eşitliği başta olmak üzere eğitim ve sağlık alanlarında stratejik planlama, kurumsal kapasite geliştirme ve politika diyaloğu gibi konularda ulusal, bölgesel ve global ölçekte çalışmalar yapmıştır.

    Mehmet Uvez Kimdir?
    Kapsayıcı Politikalar Kıdemli Uzmanı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Mehmet, 2015 yılından itibaren EBRD bünyesinde Ekonomi, Kamu Politikaları ve Yönetişim Bölümünde
    çalışmakta ve doğrudan Toplumsal Cinsiyet, Kapsayıcı Politikalar Direktörüne raporlama yapmaktadır. Gençler, kadınlar, az gelişmiş bölgelerde yaşayan insanlar için tarım, altyapı, enerji ve doğal kaynaklar sektörleri dâhil olmak üzere çok çeşitli sektörlerde ülke stratejileri ve politika girişimleri üzerine çalışmaktadır. Mehmet Üvez, Türk Hükümeti, Uluslararası Örgütler ve Finansal Kuruluşlarla çalışma konusunda 20 yıldan fazla bir deneyime sahiptir. EBRD' ye katılmadan önce, T.C. Hazine Müsteşarlığı Hazine Kontrolörleri Kurulu'nda Başkan Yardımcılığı ve Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı kapsamında AB-Türkiye Mali İşbirliğinin gözetiminden sorumlu olan Denetim Kurulu Başkan Vekili görevini yürütmüştür. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme bölümünde tamamlayan Mehmet, Rochester Üniversitesi, William E. Simon İşletme Fakültesinde MBA programını tamamlamıştır.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.