Geleceğin Meslekleri

    Eray Yüksek ve Bahadır Kaleağası ile geleceğin meslekleri konusunda bir sohbet gerçekleştirdik. Dileriz bu video #meslek seçiminizde size yardımcı olur! 
    Kanalımıza abone olmayı unutmayın; https://bit.ly/2TrApjS 
    BinYaprak İnstagram: https://www.instagram.com/binyaprak/ 
    BinYaprak Web Site: https://www.binyaprak.com 
    --------------------------------------- 
    Eray Yüksek - IBM de çalıştığı süre içinde Rotterdam Erasmus Kampüsünde hızlandırılmış Masters of Business Management eğitiminden mezun olmuştur. 1987 senesinde IBM Türk şirketine girmiş ve halen dünyada kullanmakta olan bir çok ilk projenin yaratılmasında önemli roller üstlenmiştir. 29 senelik IBM yaşamında dünyanın değişik bölgelerinde satış, strateji, gelecek planlama, lider endüstrilerde iş ve teknoloji eşleştirme, çözüm üretme ve ülke bölge genel müdürlükleri ile özel projelerde liderlik yapmıştır. Temmuz 2016'da IBM'den ayrıldığında içlerinde 10 ülkenin bulunduğu (Ukrayna'dan Kazakistan'a kadar) Gelişen Pazarlarda Başkan Yardımcısı (VP) ve Genel Müdürr olarak IBM şirketleri kurmuş ve icrasından sorumlu olmuştur. Bir çok ülkenin iş ve akademi dünyasının zirvelerinde yenilikler, innovasyon, strateji, liderlik, konularında konuşmalar yapan Eray Yüksek, şu anda Türkiye Fütüristler Derneği Başkanlığı görevini yürütmektedir ve Tomorrowism kurucusudur. 
    ---------------------------------------
    Bahadır Kaleağası - Dr. Bahadır Kaleağası uluslararası ilişkiler, siyaset ve ekonomi alanlarında akademik ve pratik deneyim sahibi bir yazardır. Eğitimini Galatasaray Lisesi, ABD (AFS), Brüksel ve İstanbul üniversitelerinde tamamladı. En yüksek derece ile mezun olduğu Brüksel Üniversitesi'nde öğretim üyesi, Harvard, Georgetown ve Kudüs üniversitelerinde ziyaretçi akademisyen oldu. AB Komisyonu ve NATO projelerinde yer aldı. AB hukuku, ABD ve AB ilişkileri, lobicilik ve uluslararası ekonomik ilişkiler alanlarında çalıştı, kamu kuruluşları ve şirketler için danışmanlık yaptı. 1996 yılında Brüksel'de Avrupa özel sektörünün temsil kuruluşu BUSINESSEUROPE nezdinde daimi delege oldu ve TÜSİAD Avrupa Birliği Temsilciliği'ni kurdu. 2008 yılından beri TÜSİAD uluslararası koordinatörüdür. Ayrıca Paris Bosphorus Enstitüsü Başkanı, Brüksel Enerji Kulübü onursal başkanı, Brüksel Üniversitesi bilimsel üyesi, TEMA Brüksel kurucu başkanıdır. Birçok kurum ve şirketin yönetim kurulu üyesi veya danışmanı olarak görev yapmakta, birçok gazete, dergi ve televizyon kanalına yorumcu olarak katkıda bulunmaktadır.
     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun
    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.