Gelecekte Bizi Nasıl Bir Ofis Hayatı Bekliyor?

    A.Yiğit Şatıroğlu ve İsmet Ö. Öztanık ile gelecekteki ofis hayatı hakkındaki sorulara yanıt bulduğumuz bu videomuz, dileriz meslek hayatınızda size yön verir! 


    A.Yiğit Şatıroğlu, South California University, Marshall School of Business'ta aldığı Gayrimenkul Geliştirme ve Finans eğitiminin üzerine, kariyerini gayrimenkul projelerine değer katan konseptler yaratarak, deneyimsel yaşam alanları ve otel konseptleri kurarak inşa etti. İstanbul'da 1865 yılında kurulan Buga Otis gibi köklü bir aile şirketinin de parçası olan Şatıroğlu, kariyerinin ilk döneminde profesyonel olarak deneyim kazanmayı tercih ederek gayrimenkul geliştirme ve "hospitality" sektörünün önde gelen şirketi Servotel Corporation'da gayrimenkul ve turizm sektörlerine proje geliştirme, konsept yaratımı, markalama, yönetim ve pazarlama, fizibilite, değerleme danışmanlığı yaparak uzmanlaştı. Bu dönemde Four Seasons Hotel, Trump Towers, Mandarin Oriental Resort Hotel & Residences, Banyan Tree Hotels, 25 Hours Hotels gibi öncü proje çalışmalarını yönetti. Şatıroğlu, Portekiz, Kuzey Amerika, Rusya ve Azerbeycan gibi farklı coğrafyalarda nitelikli gayrimenkul projelerinin gelişiminde de önemli rol oynamaktadır. Kazandığı deneyimi REL Collection şirketiyle yatırımlarına ve girişimlerine taşıyan Şatıroğlu, kurucusu olduğu Ouspace'i 2015 yılında satmıştır. Entegre tesis yönetimi şirketi Soluto'nun eş kurucu hissedarı ve yönetim kurulu üyesidir. Üzerinde çalıştığı farklı diğer girişimler arasında; düşük bütçeli konaklama ve bulunduğu şehirdeki yerel rituellerin özenle filtrelenip sunulduğu Ritual Hostel & Suites projesi, tasarim odaklı evler yaratıp, kurguladığı servisler ile yaşamı kolaylaştıran Basedof projesi, uzun süredir üzerinde çalıştığı hem çevreci hem de taşınabilir olması sebebiyle ekonomik, Portable ev ve otel projeleri yer almaktadır. Şatıroğlu, Assembly Buildings'in eş yatırımcı ve kurucu ortağıdır. Aynı zamanda ULI danışma kurulu üyesi ve Galatasaray Spor Kulübü Derneği Kongre üyesidir.

    İsmet Ö. Öztanık // Lucis Initiative Kurucusu ve Assembly Buildings Kurucu Ortağı Kariyerinin ilk yıllarını aile işleri üzerine inşa eden İsmet Öztanık, ABD'den Çin'e uzanan geniş bir coğrafyada karma katma değerli işletme modelleri, uluslararası ticaret ve iş anlaşmaları, online girişim ve yatırım alanlarında 17 yıllık tecrübeye sahiptir. Avantgarde Collection Otelleri'nin kurucusu olarak, markanın kurumsal iletişim, pazarlama, finans ve iş geliştirme kararlarıyla yakından ilgilidir. Lucis Initiative'i kuran Öztanık, markanın çatısı altında hizmet veren ve her ikisi de yenilikçi misafir ağırlama sanatıyla koordine bir şekilde işleyen iş modellerine sahip Soluto Tesis Yönetim Hizmetleri ve Educhos Academy'nin kurucu ortağı ve yöneticisi olarak, konaklama ve hizmet sektöründe geniş kapsamlı bir yaklaşımı benimsemiştir. İsmet Öztanık'ın Lucis Initiative iştiraklerine katkısı, catering'den temizlik ve güvenlik hizmetlerine, concierge'den çeşitli profesyonel eğitimlere, açılış öncesi ve operasyonel mükemmellik desteklerinden karar aşamalarına, tüm operasyonel süreci ve tesis yönetimini kapsar.

    Assembly Buildings'in kurucu ortaklığını üstlenen Öztanık , ağırlama sanatlardaki deneyim ve uzmanlığını Assembly'nin oluşumunun hayati bir parçası olan topluluk oluşturma ve 3. parti ortaklıkları kurmada göstermektedir. Aynı zamanda Londra merkezli iş geliştirme ofisini yöneterek markanın uluslararası büyüme stratejisine katkıda bulunmaktadır. Öztanık , yaklaşık 10 yıldır Lidyana.com'un kurucu ortağı olmasının yanı sıra Endeavor adlı ABD menşeli girişimin aktif mentorlüğünü ve yatırım fonunun ortaklığını yürütmektedir. Aynı zamanda 2016 yılından beri 500 Start-Ups Turkey'nin sınırlı sorumlu ortağı ve danışman kurul üyesidir. Çin'in önde gelen işletme ve kurumlarıyla iyi ticari ve yardımsever ortaklıklar kurulmasına olanak tanıyan Birleşik Krallık merkezli Asiability Turkey'nin ülke başkanlığı görevini üstlenen Öztanık'ın son girişimi, ürün ve servisleriyle spesifik global piyasalarda pazar payını genişletme vizyonunda olan özel sektör temsilcilerine hizmet sunan ToTM (Turkey On The Move) İnisiyatifi'dir. Koç Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olan İsmet, Londra Cass Business School'da İş Yönetimi (Business Management) alanında yüksek lisans yapmıştır.

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.