Siber Güvenlik Alanında Nasıl Kariyer Yapılır

    Son yılların en gözde konularından biri olan "Siber Güvenlik" konusunu konuşmak için New York'a bağlanıyoruz.
    NSA (National Security Agency) tarafından Bilgi Güvenliği Uzmanı ve Bilirkişisi olarak akredite edilmiş ve sertifikalandırılmış az sayıdaki uzmandan biri olan Yalkın Demirkaya ile konunun derinlerine iniyoruz.

    Yalkın Demirkaya, dünyanın en büyük Polis Teşkilatlarından birisi olan New York Polis Departmanı'nda (NYPD) 20 yıllık dedektif soruşturmacı tecrübesiyle dedektiflik bölümünün yöneticiliğini yapmış bir soruşturma ve inceleme uzmanıdır. NYPD'deki İç Soruşturmalar Bürosu'nun (Internal Affairs Bureau) Bilişim Suçları Bölümünün yöneticiliğinin yanı sıra en Üst Düzey Bilgi Güvenliği Sorumlusu (Chief of Information Security) olarak da görev yapmıştır. Demirkaya'nın bilişim dünyasında white-hat-hacker (Beyaz Şapkalı Hacker) olarak 30 yılı aşkın tecrübe, repütasyon ve bilgi birikimi bulunmaktadır. Demirkaya, New York'ta bulunan ve adli bilimler alanında en ünlü fakültelerden biri olan John Jay College of Criminal Justice'dan Polis Bilimleri ve Kriminoloji alanında lisans diplomasına sahiptir ve yine aynı fakültede adli bilişim alanında yüksek lisans derecesi bulunmaktadır. Demirkaya, NSA (National Security Agency) tarafından Bilgi Güvenliği Uzmanı ve Bilirkişisi olarak akredite edilmiş ve sertifikalandırılmış az sayıdaki uzmanlardandır. 

     

    Yorum

    Zaten Hesabınız Varsa Buradan Oturum Açın
    Henüz bir yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun

    BinYaprak; iş hayatına atılmaya hazırlanan farklı coğrafyalardaki üniversiteli kadınla, çalışan kadının ilham, tecrübe ve iş fırsatlarını paylaştıkları, çalışan kadının dijital kız kardeşlik çemberi.

    © 2024 BinYaprak. Tüm Hakları Saklıdır.
    Bir TurkishWIN girişimidir.